Лайфстайл


Лайфстайл / 28 декември, 2016

Петя Карагьозова: „Промяната е движеща сила, която ти дава нов опит, нова перспектива или ново начало“

Петя Карагьозова е само на 30, а е по-мъдра от повечето хора, които познавам.Петя е втората, която избрахме да участва в нашата кампания „Твоят нов имидж те чака в Park Center“. Спечели ни с философското си отношение към живота и позитивната енергия, която струи от нея.

 

image
image

 

По време на подготовката ми направи впечатление, че си много дисциплинирана и търпелива. Винаги ли си такава?

Опитвам се. Когато се захвана с нещо, се старая да го докарам до край по най-добрия начин, защото иначе по-добре да не се захващам. Търпението е черта, която все още изграждам и овладявам, не само в професионалните си начинания, но и с хората около мен.

Тези качества показват, че си човек, който знае какво прави и иска – толкова ли си уверена в живота и какво ти дава тази увереност?

Както всеки нормален човек и аз имам моменти, в които губя посоката или увереността си, че съм на прав път. В такива моменти се опитвам да стана наблюдател на събитията, вместо участник, и така да действам обективно. Най-важното е човек да се вслушва във вътрешния си глас и интуиция. Когато се научиш да ги чуваш, те не те подвеждат.

 

Във формата за кандидатстване казваш, че обичаш промените. Повечето хора не харесват новите неща, защото трудно се отърсват от старото. Как постъпваш, когато промените всъщност не ти допадат?

Смятам, че промяната е движеща сила, която ти дава нов опит, нова перспектива или ново начало. В живота тя е неминуема, нищо не остава завинаги във вида, в които е в момента. Затова колкото по–рано осъзнаем това и колкото по-малко съпротивление влагаме в променящите се обстоятелства, толкова по-лесно ще се движим напред. Понякога, когато сме влезли в коловоза на рутината, животът ни сритва и ни изкарва от зоната ни на комфорт, но тогава и най-много научаваме.

Как реши да се включиш в кампанията ни?

Реших да се включа в кампанията ви, защото това е една от хубавите промени – освежаващи, зареждащи, усмихващи. Нещо, което всеки трябва да си подарява от време на време.

image
image
image

 

С какво се занимаваш?

Работя като мениджър проекти в телевизия. Ентъртейнмънт сферата е много динамична, артистична и интересна и имам късмета да харесвам това, с което занимавам. В свободното си време обичам да пътувам, да чета, да ходя по концерти.

Каква мечтаеше да станеш, когато беше малка? Колко от мечтите ти се сбъднаха и продължаваш ли да искаш същите неща?

Като малка мечтаех да стана астронавт, да се занимавам със звездите. Сега работя с едни малко по-различни звезди, тези от шоубизнеса. Опитвам се да сбъдвам една по една мечтите си, но винаги е хубаво да има и няколкото несбъднати, за да има смисъл да продължавам напред.

Към какво се стремиш сега?

Стремя се да се развивам. Да развивам характера си, да се боря с негативните си черти, да уча нови неща. Човек не бива да спира и за секунда да търси и да се учи, защото света около нас предлага толкова много.

Как се бориш със страховете си? Имаш ли си любими техники за самомотивация?

Не се боря с тях. Приемам ги. Всеки човек го е страх понякога, важното е страхът да не е блокиращ. Техники за самомотивация също не използвам, обикновено когато искам нещо да се случи го правя със сърце, ако не искам, просто не е моето. Когато говорим за неща, за които нямам избор, просто ги приемам и ги свършвам.

Кой е най-важният момент в живота ти?

Като най-важните моменти от живота ми бих определила тези, в които съм била на кръстопът и е трябвало да взема решение накъде ще продължа - дали ще се отнася за работа, дали за взаимоотношения, изборите са тези важни мигове, които се случват понякога за секунда, понякога за седмица, но от тях зависи къде ще се намираш в следващия етап от живота си. Не мисля, че има грешни избори, просто различни алтернативи.

Кой е най-важният човек/хора  за теб?

В живота ми през различните етапи от него, са се появявали различни важни хора, от които е трябвало да взема нещо, да науча нещо или да дам нещо. Приемам връзките между хората като уроци, не всички успявам да усвоя. Най-важният човек в живота ми е майка ми, защото я обичам, уважавам и й се възхищавам, тя ми е дала изключително много. Друг важен фактор в живота ми е човекът до мен, с когото също се учим взаимно включително и на любов. Защото любовта не е само чувството на пеперудки в корема, а подкрепа, компромиси и уловени мигове на щастие.  Връзката ми с него може да се определи с две думи: „Carpe Diem” (от латински – „грабни момента“ или „живей днес“ – бел. ред.)

Какво не знаят другите за теб?

Вероятно много неща. Аз съм зодия Скорпион и не обичам вътрешният ми свят да е на показ твърде много. Обикновено слагам една преграда между мен и околните, която бутам само за много тесен кръг от хора.

Още снимки от промяната на Петя вижте тук.